Viktig information gällande anmälan till kurser
Anmälan till kurser vid Kalmar Senioruniversitet, KSU, sker via Folkuniversitetet. Folkuniversitetet har uppdaterat sitt betalsystem och det påverkar hur betalningen för kurser vid KSU sker. Se meddelande från Folkuniversitetet nedan.

Information om Folkuniversitetets nya betalsystem 
Vi har fått och får frågor kring anmälning och betalningsförfarandet via vår webbplats från er som deltagare på kurser via KSU. Jag vill med denna text förtydliga de alternativ samt förfarande som gäller vid anmälan till kurs hos Kalmar Senioruniversitet, KSU. Först vill jag beklaga att den här informationen går ut så här pass sent, den borde varit er till handa betydligt mycket tidigare.

Under våren har Folkuniversitetets betaltjänst ”Walley” utvecklats och förändrats vilket innebär en påverkan på er som anmäler er via vår webbplats. Tidigare har vi kunnat hantera fakturor separat till er som deltagare vid sidan av vårt betalsystem men det går inte längre efter senaste uppdateringen. Det innebär att du som anmäler dig till en kurs vid Kalmar Senioruniversitet behöver betala den vid själva anmälan via en direktbetalning eller via faktura. Detta oavsett om kursen startar i augusti eller i oktober.

Om kursen ställs in eller att du inte får en plats på kursen så sker en återbetalning av kursavgiften. Skillnaden mot tidigare är att kurserna förskottsbetalas den här vägen vilket inte varit fallet tidigare. Det finns dock två alternativ som går att använda vid anmälan.

Alt. 1 Kursen bokas via Folkuniversitetets webbplats och betalningen sker direkt eller via faktura inom angiven tid via Walley.

Alt. 2 Kursen bokas via pappersblankett som sedan skickas in och faktura går ut inför kursstarten om kursen startar och du fått en plats på kursen.
Det här är det ”gamla” anmälningsförfarandet.

Oavsett vilket av alternativen som ni väljer sker givetvis en återbetalning av kursavgifter för kurser som ställs in eller där ni inte får en plats. 
Jag beklagar åter en gång att informationen inte kommit till er i tid runt dessa förändringar men hoppas och tror att vi får en fin höststart där hanteringen runt det här ska komma fullt på plats.

Björn Mikmar
Verksamhetschef 
Folkuniversitetet

Insamlingskonton
Swish: 123 302 8131
Bankgiro: 5837-1675
Kalendarium hösten 2022, Lorensbergskyrkan kl. 13:30
 
Välkomna