STUDIERESA                               
 

Under våren 2024 genomförs studieresor till Estland och i Kalmar.

För utförlig information om de olika studieresorna hänvisar vi till kurskatalogen, s. 34 - 36. Ladda ned kurskatalogen som pdf.

Ladda ned blankett för anmälan till studieresa till Estland.

Gammalt material från äldre, inaktuella, kurskataloger

Design och tillverkning i Nybro
Kährs Golv, Riksglasskolan i Pukeberg och Örsjö Belysning är tre helt olika men mycket intressanta och viktiga verksamheter i Nybro och i regionen. Vi får nu möjlighet att från insidan se verksamheterna och höra deras historia, utveckling och produktion.
Kährs med drygt 700 anställda har arbetat i trä i över 160 år och är idag en av de äldsta och samtidigt mest innovativa tillverkarna av parkettgolv i världen.
Riksglasskolan ger kvalificerad yrkesutbildning med riksintag inom glashantverk, alltifrån gymnasienivå till utbildning för nordiska studenter och uppdragsutbildning för studenter från hela världen.
Örsjö Belysning är ett familjeföretag med ca 30 anställda och 70 års erfarenhet av formgivning och tillverkning av invändig belysningsarmatur i samarbete med ledande formgivare i Norden.
Observera att lokalerna på Kährs Golv är mycket stora och vi kommer att gå ca 4,5 km med trappor ibland. Under vandringen kan ingen lämnas efter utan alla måste hålla ihop. Bra skor, god rörlighet och ork krävs!
Resplan: Tisdagen den 18 april kl. 08.30 avgår buss från Pressbyrån på Fiskaregatan i Kalmar. Bussfika under introduktionen på Kährs varefter visningen tar ca 2 tim- mar. Lunch intas på Café Hos Oss i Pukeberg, där vi också besöker Riksglasskolan och sedan Örsjö Belysning. Åter i Kalmar ca kl. 16.00.

 

Avgift 500 kr
Deltagarantal Max 40, men minst 30 för att resan ska bli av. Vid fler än 40 anmälda fördelas platserna genom lottning.
Tid Tisdag 18 april kl. 08.30–ca 16.00
Plats Avresa med buss från Pressbyrån, Fiskaregatan i Kalmar.
Ansvarig Ansvarig Peter Engström. Tfn 070 924 57 15

Ett universitet där allt är möjligt
Bo Bergbäck, professor och tidigare prorektor med ansvar för samordning av projektet ”Det stadsintegrerade universitetet i Kalmar”, presenterar Linnéuniversitetets nya lokaler på Universitetskajen samt den verksamhet som pågår.
Linnéuniversitetet är en del av samhället där värdeord som nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet är ledande. Universitetet vill verka i öppenhet för akademisk utveckling och göra avtryck. Det är detta som är grundtanken i öppen vetenskap. Kunskap ska förmedlas fritt till samhället och samhället ska i sin tur kunna sätta avtryck i och bidra till forskningen. Linnéuniversitetet får människor att växa och erbjuder över 200 utbildningsprogram och 1500 fristående kurser.
Se vad som finns bakom de omdiskuterade fasaderna och ta del av den spännande verksamhet som pågår i universitetet i Kalmar. Rundvandringen tar 1,5 – 2 timmar.

Välj ett av de två alternativa tillfällena:
Tillfälle 1: Lördag 28 januari kl. 10:00
Tillfälle 2: Lördag 11 februari kl. 10:00

 

Kursledare Bo Bergbäck
Avgift 100 kr.
Deltagarantal 20 per tillfälle
Tid Se ovan
Plats Samling utanför Turistbyrån i gästhamnen, Kalmar
Ansvarig Hans Gillberg. Tfn 072 721 91 17