Studieresa

                                 
Våren 2019 åker KSU i Västerled

Den 22 maj åker vi till Jylland med ett fullmatat 5-dagarsprogram som erbjuder natur och kultur, konst och arkitektur, historia och mysiga miljöer. På Jylland blir det korta resor mellan sevärdheterna, och bekvämt med bara ett hotellbyte.

Resplan
Dag 1: Onsdag 22 maj avreser vi med buss från Kalmar kl. 08.00. Efter bussfika på vägen kommer vi till Vandalorum i Värnamo. Visning av utställningarna och lunch på Restaurang Syltan. I Göteborg tar vi färjan till Fredrikshamn, äter en buffé ombord och checkar in för två nätter på Hotell Herman Bang. (Dagens bussresa 35 mil)

Dag 2: På torsdag efter frukost åker vi till målarnas Skagen via de enorma sanddynorna i Råbjerg Mile och Den Tillsandede Kirke. Skagenmuseet och Anchers Hus besöks innan vi äter lunch på Bröndum. Uppe på Grenen möter vi de två haven, och kör sedan till fiske- och färjeläget Hirtshals med det imponerande Nordsöen Oceanarium, norra Europas största akvarieanläggning. Vi hoppas också få en glimt av Bunkermuseet och Hirtshals Fyr, innan vi återvänder till Fredrikshamn och gemensam hotellmiddag.

Dag 3: Vi checkar ut efter frukost och ställer kosan mot Aalborg med sitt Waterfront, där vi får en guidad tur genom Musikkens Hus. Efter besök på Utzon Centre med arkitektur och konst tar vi lunch, och beger oss sedan till Kunsten, Aalborgs Moderna Museum i Alvar Aaltos skapelse. På vägen till Aarhus tar vi en bussfika och beser Viborgs domkyrka, innan vi checkar in för två nätter på Comwell Hotell, och avslutar dagen med gemensam middag.

Dag 4: Lördag förmiddag ägnas åt Moesgaard Museums spektakulära nya del, ritad av Henning Larsen, samt Den Gamle By, Nordens äldsta friluftsmuseum efter Skansen, med fantastiska hus och stadsmiljöer från 1400-talet och framåt. Här äter vi också lunch, innan vi flanerar i den intilliggande Botaniska Trädgården. Dagen avslutas med det stora och spännande AroS Kunstmuseum, ritat av Schmidt Hammer Lassen. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 5: Söndag 19 maj checkar vi ut efter frukost och tar färjan Aarhus -Odden med fika ombord. Vi besöker domkyrkan i Roskilde, äter lunch intill och kör sedan hemåt över Öresundsbron med bussfika och middag på vägen. Hemma i Kalmar ca 20.00. (Dagens bussresa 45 mil)

I resan ingår (förutom buss, färjor, hotell med frukost) samtliga luncher, bussfika, middagar/bufféer (utom dag 4), entréer och guidningar enligt programmet.

Pris:                7 700 kr per person vid del i dubbelrum. 
                       Enkelrumstillägg  1750:-
Deltagarantal:  Högst 40 personer. Minst 30 för att resan ska bli av.
Tid:                 Avresa 22 maj kl. 08.00 från Fiskaregatan Kalmar.
                       Hem  26 maj ca kl. 20.00.
Anmälan:         Senast den 28 december till Tomasbuss, se särskild
                       anmälningsblankett som kan hämtas HÄR. Blanketten
                       finns även på KSUs exp.Om fler än 40 personer anmäler
                       sig inom tiden, kommer platserna att fördelas efter
                       lottning.
Övrigt:             Deltagarna förutsätts ha egen heltäckande reseförsäkring.
                       Medtag även EU:s patientkort.
Ansvariga:        Peter Engström. Tfn 070 924 57 15
                       Lars Carlsson. Tfn 070 217 15 71


Vid återbud efter anmälningstidens utgång kommer kostnader som vi inte 
kan påverka att debiteras. Vi tillämpar paketreselagen:

 - Vid avbokning tidigare än 30 dagar före avresa får resenär stå för
   avbokningskostnad om 10 % av resans pris.
 - 30 – 14 dagar före avresa får resenär stå för 20 % av resans pris.
 - 14 dagar till 24 timmar före avresa får resenär stå för 50 % av resans pris.
 - Inom 24 timmar från avresa får resenär stå för 100 % av resans pris.